Vila Zinos- Paralija se nalazi se na oko 80m od mora i oko 100m od centra Paralije.
Nalazi se u mirnom delu Paralije u drugoj ulici od mora, nedaleko od nešto šire plaže. U blizini vile je veliki supermarket "Marinopulos". Vila Zinos poseduje prostrane četvorokrevetne apartmane, koji se sastoje iz dve prostorije – spavaće sobe i dnevnog boravka u čijem sastavu je kompletno opremljena kuhinja, kupatilo i prostrane terase sa garniturom za sedenje. Sadržaj vile upotpunjuje besprekorno uredjeno i ogradjeno dvorište, sa česmom i tušem. U dvorištu se nalazi zajedničkom garniturom za sedenje, koju gosti koriste tokom boravka, a na dan smene za odlaganje stvari. Ispred ili nedaleko od vile je moguće parkirati automobil.

Vila Zinos- Paralija
Korišćenje interneta je uključeno u cenu. Doplata za korišćenje klima uređaja je 5 € po danu.

GPS KOORDINATE: 40°16'12.1"N 22°35'51.5"E

Vila Zinos- Paralija

FIRST MINUTE!!!!!

 

 

Za više informacija pozovite naš call centar:

021/66 12 266 i 021/66 13 953
letoinfons@gmail.com

Turistička agencija Jahorina Info
Ilije Ognjanovića 3, Novi Sad

Opis regije

Osim prirodnih lepota, obale, kristalno čiste vode, fascinantnih plaža i bogate vegetacije, kao i moderne turističke infrastrukture, Pieria sa ponosom ističe svoje veličanstvene kulturne i arheološke spomenike kao sto su Dion, Pydna i Platamonas. Naziv Pieria potiče od drevnog plemena Pieres i drevne zemlje Pieris. Ona je takođe i dom planine Pierus - dom Orfeja i muza kao i planine Olimp najviše planine - prestola drevnih grčkih bogova. Bogovi sa Olimpa su postavili samo tri boje na svojoj paleti: plavu za more, zelenu za planine i zlatnu za plaže.

Međunarodni aerodrom Makedonija je povezan sa Pierijom glavnim auto putem i udaljena je samo 80km. Prestonica Pierije je mesto Katerini. Graniči se sa Larissom (Thessaly) na jugu i zapadu, Kozani na zapadu i Imathia na severu, planinom Pirej na zapadu, zalivom Thermaic na istoku. Olympic beach i Korinos čine najveću i najsvetliju kosmopolitsku stranu regije Pieria, pa kao takvi su uspostavili vezu sa posetiocima koji će im se iz godine u godinu rado vraćati i zajedno sa meštanima postati veoma dragi prijatelji.

Kako idete dalje u južni deo regije Pieria, videćete jedinstvena mesta koja pružaju najlepše pejzaže donoseći antičku mudrost i umetnost. Raskoš se nalazi na svakom koraku, a veličanstveni dvorac Platamon, gostima koji dolaze sa svih strana sveta omogućava da dožive istoriju. Pregršt malih udobnih taverni, koji krase zlatne plaže, pomoći ce vam da se još više divite njihovoj lepoti, uzivajući u ukusima tradicionalne kuhinje, bogatim menijem od morskih plodova “mezethes” i doživite još jedno nezaboravno iskustvo. Plaže Gritsa, Litochoro, Leptokaria, Platamonas, Neos Panteleimonas, Skotima Platamonas i Nei Pori su vrlo jedinstvene plaže u najlepšim mestima. Svaka regija ima vodeće gradove po svojoj specifičnosti, gostporimstvu pa i poseti turista a Pieria je poznata po mestima kao što su Paralia, Olympic beach, Leptokaria, Paltamaon i Nei Pori. Živopisnost, zabava, novi ukusi i senzacije, more, dobar provod, muzika i bezbriŽan život, urezaće vam u sećanje sliku harmonije i mira.

Najpopularnije plaže u ovom regionu su:

Gritsa – plaža ima plavu zastavom, do mesta Litichoro, u blizini planine Olimp i doma drevnog Diona, svetog grada Makedonije i muzeja Dion.

Plaka Litochoro – stenovita i peščana plaža sa plavom zastavom, smešten u živopisnom zalivu, okružen tavernama koje služe sveže ulovljenu ribu, i hotelima.

Leptokaria – peskovita i šljunkovita plaža na obodu Olimpa, ima plavu zastavu, blizu Paleia Leptokarya i antičkog Livithra; nalazi se grobnica mitskog Orfeja i manastir iz XII veka Kanalon.

Platamonas – peskovita i šljunkovita plaža, ima plavu zastavu, idealan je za porodičan odmor, sa bujnom vegetacijom, ujedno je i dom monumentalnog spomenika “Platamonas zamka”, koji se često koristi kao koncertni centar.

Neos Panteleimonas – nalazi se blizu Paleios Panteleimonas na padinama Olimpa, plaža ima plavu zastavu, idealan je za porodični odmor, sa mnogo hotela, restorana i zabave.

Skotina Platamonas – plaža ima plavu zastavu, nalazi se blizu mesta Ano Skotina, koje ima mnogo kamenih kuća a one datiraju iz XVII veka, crkvu Athanasios Agios iz XIV veka i crkvu iz XIX veka Koimiseos Theotokos.

Nei Pori – ima najprostraniju peščanu plažu od svih letovališta u Olimpskoj regiji. Kategorisana je plavom zastavom. U blizini mesta je stari grad Palei Pori koji ima kamene zgrade iz XVII veka i crkvu Agios Georgios na trgu.

Opis mesta

Paralia je destinacija o kojoj ste sanjali i koja nudi intenzivnu mediteransku atmosferu, izuzetnu klimu, obale i plaže u samom zagrljaju Olimpa. Letovalište u severnom delu Grčke, okruženo popularnim centrima, poput grada Katerinija, koji se nalazi na samo 7 km od njega, Solunom na 60km, i Olympic Beach na 2km.

Nekadašnje ribarsko pristanište Katerinija, seoce sa svega par kućica, preraslo je u kosmopolitsko mesto koje svoj prosperitet i razvoj može da zahvali reci turista koji su boravili tokom poslednjih dekada prošlog veka. Boravak u njoj je veoma prijatan a može se reći da je Paralia jedinstvena destinacija jer se pre svega do nje može vrlo lako doći. Bogata mediteranska vegetacija i umerena klima tokom cele godine idealan su poziv za nezaboravno letovanje. Paralia nudi fantastične plaže koje su široke, peskovite i savršeno uređene, sa kristalno čistim morem i veoma buran noćni život. Živ grad sa mnoštvom atrakcija i mogućnostima za zabavu za odrasle ali i za decu, igrališta, bazeni, vodeni parkovi, pa je tako idealna destinacija kako za mlade tako i za porodice sa decom. “Event” je popularna diskoteka, kao i “Casa la note” koja često organizuje tematske večeri, ili “Omilos” diskoteka u kojoj veče možete provesti uz srpsku muziku.

Naša preporuka je da odvojite malo slobodnog vremena da posetite i neki od manastira na impozantim Meteorima koji su udaljeni oko 150km. To je posle manastira planine Atos najveći kompleks pravoslavnih manastira u Grčkoj. Manastiri koje su izgradili monasi veličanstveno stoje na vrhovima stena i litica. Ove stene se nalaze na severozapadnom obodu ravnice tesalije, blizu reke Penejos i planine Pindus. Prvobitno je osnovamo dvadeset manastira ali danas ih ima samo šest. U četiri manastira žive monasi, a u jednom monahinje. Svaki od manastira ima najviše desetak stanovnika. Ovi manastiri su jedna od najinteresantnijih turističkih atrakcija u svetu i takođe imaju status muzeja.

Jedan od najlepših izleta je poseta planini i poluostrvu Atos, najvećem kompleksu pravoslavnih manastira i najsvetijem mestu u Grčkoj. Atos ima poseban politički status – on je Autonomna manastirska država Svete planine. Priroda Atosa je divna.

Dobar izbor je i izlet na ostrvo Skiatos, koje je najzapadnije ostrvo Sporada. Ima 70 plaža. Većinom je šumovito i zeleno.

Naravno, poseta Atini je uvek topla preporuka. Ovaj prelepi grad danas je moderna metropola iz koje izviru svedoci proslošti poput Akropolja i njegovih hramova, mnoštva arheoloških nalazišta širom grada i starog centra moderne Atine (Plaka).

Poseta Solunu je vrlo interesantna. U ovoj velikoj luci i drugom po veličini i značaju gradu u grčkoj nalazi se pravo bogatstvo istorijskog nasleđa, kulturnih atrakcija i mesta za odličnu zabavu. Šoping je jedan od dobrih razloga zbog kojeg bi trebalo otići u Solun. U njemu se nalazi srpsko groblje Zejtinlik na kojem su sahranjeni borci iz Prvog svetskog rata.

Program putovanja i autobuski prevoz

SA PREVOZOM

1. Dan – Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima sa parkinga preko puta »Buvlje pijace« na Novom Beogradu, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke Borbe. (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.
2. Dan – Dolazak u jutarnjim časovima. Smeštaj od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska).
2. – 11. Dan – Boravak na bazi 10 noćenja u izabranom smeštaju na bazi odabrane usluge.
12. Dan – Napuštanje smeštaja do 09:00 časova. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (za tačno vreme povratka informisati se kod predstavnika agencije). Noćna vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Srbiji.
13. Dan – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Napomena: polazak autobusa je dan ranije u odnosu na datum iz tabele.

Prevoz

Prevoz

Opšti uslovi putovanja

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jahorina Info & sajt www.letoinfo.co.rs koriste kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice.

Više o kolačićima pročitajte u Uslovima korišćenja i politici privatnosti.